I commenti degli utenti:

 =  Bravo!
Raluca Oana Helgiu
[11.Dec.09 15:16]
Foarte buna poezia ta!
Si eu cred acelasi lucru, atat despre poeti, cat si despre prozatori...

 =  re. Raluca
Danut Gradinaru
[11.Dec.09 20:31]
Mulțumesc de trecere și semn; chiar și mie îmi place, doar că poezia îi aparține regretatei poetese Alda Merini. Eu nu am făcut altceva decât să o traduc și să o arăt mai departe.

 =  Dănuț Grădinaru
Ottilia Ardeleanu
[12.Dec.09 18:27]
Da, frumos mesaj transmis de poeta italiană. Poeții, precum muncitorii în schimbul 3!
"Dar poeții, în liniștea lor
fac mult mai multă gălăgie
decât o aurită cupolă de stele"- cât adevăr în aceste versuri.

Mi-a plăcut, pur și simplu! (inclusiv varianta originală!)

Ottilia Ardeleanu

 =  Super!
Ioana Geier
[13.Dec.09 00:28]
Pentru ca poezia italiana m-a atras intotdeauna, te insotesc cu placere in seria ta de traduceri. Reusesti sa transmiti de fiecare data emotie cititorului.
Am incercat sa iau legatura cu tine, privat, dar nu a fost cu putinta. Poate vei incerca tu...

Cu simpatie,
JO

 =  Re. Ottilia și Jo
Danut Gradinaru
[13.Dec.09 01:08]
Ottilia! Mă bucur că ți-a plăcut. A muncit foarte mult această regretată poetesă. A scris mereu, chiar și în cele mai grele momente. A renăscut prin poezie și poezia i-a redat viață. Dacă ne gândim numai la prin ce a trecut; dar a avut puterea să meargă mai departe. Ea nu a renunțat nici odată la poezie și poezia a fost mereu cu ea, chiar și în cele mai grele clipe. Mulțumesc de trecere și semn!

Jo! Și mie îmi place poezia italiană deșii voi rămâne tot un eminescian, un coșbuc, alecsandri sau vlahuță... Sunt poeziile cu care am crescut și pe care nu o să le uit niciodată. Unele dintre ele încă le mai știu pe de rost după atâția ani de distanță și le recit, le recit cu voce tare chiar dacă nimeni nu m-aude. E o plăcere imensă și mi se face dor de casă.
Da! Cultura italiană e foarte bogată; sunt atâția artiști, atâtea opere, pentru mine mereu o noutate iar eu sunt pierdut undeva între operele lor. Le citesc, le recitesc, mai mereu, de aproape și acest lucru mă face să mă simt minunat.

Mulțumesc pentru trecere și vorbele frumoase! O să-cerc eu.
Per potere aggiungere dei commenti devi vizionare questo testo nella lingua in quale e stato inscritto.

Usa lo link esistente in pagina (accanto alla data quando e stato iscritto il testo) o sceglie la rispettiva lingua e rientra poi nello testo.

Indietro!