agonia
italiano

v3
 

Agonia.Net | Regolamento | Pubblicità Contatto | Registrati!
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Poesia Personali Prosa Sceneggiatura Saggistica Stampa Articolo Comunità Concorso speciale Tecniche letterarie

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

dello stesso autore
Traduzioni di questo testo
0

 I commenti degli utenti


print e-mail
Lettori: 3498 .O faină poveste cum mai sunt atâtea altele
articolo [ Regionale ]
la Eliza Rohu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
di [taras el bulba ]

2015-07-24  | [Questo testo si dovrebbe leggere in romana]    | Zborul Elizei Roha, de la Editura Betta, 2014, e o adevărată trilogie care nu se înspăimântă de ce ar trebui să fie un roman la ora actuală. Așa că purcede la narațiune în dispoziție realistă, dar cu piruete romanțioase. Mai cu seamă trama este atractivă ca o peltea din care cititoarele de metrou nici că s-ar putea desprinde.

Iată cum simte un trup june: „Muzicile îi refăceau simțurile, cele cunoscute, adică ale copilăriei, ale tinereții, ale maturității puternice, o stare de beatitudine de necuprins cu gândul ori cu firea îi umpluse ceea ce s-ar fi numit ființa actuală și o atracție de nestăvilit îl purta către ceva sau cineva. Nu mai gândea. Doar simțea” (13). Muzica și lumina sunt des invocate pentru a crea o atmosferă înduioșătoare, angelică.

După care plonjăm direct în Clinica doctorului Jack de Wilde, plasată într-un spațiu exotic. Aici Jacki „alerga argint viu, cât era ziua de mare în căruciorul de handicapat de la o secție la alta”. Așa plină de bucurie este bolnava, încât îi sare piftia când un doctor tinerel îi spune c-o poate face bine. Tragedia nu o demolase, deși „dintr-o mare divă a scenei pariziene, devenise o handicapată”.

Până la urmă, doctorașul o înhață și o ia la turre de fizioterapie. Însă tot el cade în plasă: „Doctorul o întâmpina cu aripi de luceferi în priviri”. Și uite-așa, din tratament în tratament, ex-diva de 45 de ani realizează într-o zilișoară că e cam bombată la burtică. Și asta din cauza vraciului care are doar 35 de ani. Ca să fie suspansul mai înfiorător, fizioterapeutul e canadian, dar cu mamă româncă.

No, mai departe cei doi se căsătoresc și cronicarul încalecă pe o șa sau pe-o căpșună exact când era să-l prindă o barosană furtună.

.  |


 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Questo è l'Olimpo della Lettertura, della Poesia, e della Cultura. Se hai piacere di partecipare alle nostre iniziative scrivi altrimenti appaga la tua conoscenza con gli articoli, la saggistica, la prosa, la poesia classica e/o contemporanea oppure partecipa ai nostri concorsi. poezii
poezii
poezii  Cerca  Agonia.Net  

La riproduzione di qualsiasi materiale che si trova in questo sito, senza la nostra approvazione, é assolutamente vietata
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politica di condotta e confidenzialità

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!